Články

Bassano IV. - október 2011
Autor: Marek Jánošík | 25. 10. 2011Prečítaný: 1519x / Komentáre: 0x
Pokračovanie letového zájazdu

Tak, posledný deň letového zájazdu práve začal. Pôvodný plán, ktorý sa zrodil už dávnejšie u Tomáša nám kvôli počasiu nevyšiel. Mali sme si privstať a ísť zavčasu trocha severnejšie, do nádherných kopcov pohoria Marmoláda a blízkeho okolia, samozrejme polietať. Nakoľko nízka oblačnosť a predpoveď náhodných zrážok bola dosť presvedčivá, ostali sme aj posledný deň na našich doterajších štartovačkách. Rozhodli sme sa ísť doobeda na krátku turistiku, potom si dať posledný zlet z najvyžšej štartovačky v okolí a pokračovať cez krásne údolia dolomitov a Marmoládu domov. Pakujeme auto všetkými vecami, posledné foto na ubikaci a už valíme cez dediny a hore kopcom.
Turistika spojená s hľadaním geocaching vecí sa nám trocha natiahla a tak prichádzame na štart, ktorý je už zahalený v oblakoch. Základne začínajú približne o 50m nižšie. Vidíme hranu hrebeňa a v diaľke nasvietenú dolinu. Stále sa ukazuje dosť miesta na prekľučkovanie pomedzi bielu hmlu. Neváhame a rozbaľujeme náradie. Sme nachystaný, čakáme ešte na trocha miesta, ale neskoro. Poslednú šancu štartovať premrháme. A tak čakáme cca pól hodiny na niečo rozumnejšie, ale márne. Základňa klesá nižšie a okolo nás je čím ďalej tým viac hustejšia hmla. Na štart prichádza Tomáš, ktorý sa vydal nižšie na hranu filmovať a fotiť naše prelety okolo. Aj jeho dole zahalila hmla. Balíme a ideme na štartovačky o kus nižšie. Zastavujeme na štartovačke pri skupine debatujúcich lietačov, a predvádzame ukážkový výsadok. Do pár minút už letíme. Asi trocha nechápali o čo nám ide a tú rýchlosť :). Poletujeme zhruba necelú hodinu, točíme rozbité slabé stupáky, ktoré striedame so svahovaním. Všade naokolo "deka", ale drží to.
Čas pokročil a tak pristávame dnes pokope :) na pristávačke. Natlačíme opäť auto ako sa len dá, do rúk len nejaké drobnosti na jedenie a naberáme smer sever. Po ceste fotíme čo sa dá, ale nezastavujeme. Naplánovaná je prestávka až pri jazere Lago di Caldonazzo, kde by mala byť keška ktorú ale nenachádzame. Tak sa aspoň pokocháme výhľadmi a nacháme niečo do brucha. Ponáhľame sa ďalej, aby sme na Marmoláde stihly aspoň nejaké to svetlo a pofotili sa. Prechádzame jednu osadu za druhou, kocháme sa usporiadaním hotelov a ich designom. Zastavujeme v malej dedinke v potravinách dolniť zásoby a hneď stúpame smerom poorie Marmolada. V pološeru robíme posledné fotky a vychutnávame si posledné pohľady na zasnežené kopce. Nasadáme do auta a potme pokračujeme cez pár priesmykov smer Rakúsko a Slovensko. Po ceste ešte poriešime malé nevoľnosti spôsobené serpentínami a vychádzame na diaľnicu. Prekračujeme hranice a ešte pred východom slnka sme doma.

Ďakujem všetkým zúčastneným za vzorné plnenie úloh a najmä Tomášovi za požičanie dvojmiestneho vzdušného plavidla - tandemu. Tak zasa nabudúce ...

Pre pridanie komentáru k článku, musíte byť registrovaným užívateľom.
Zaregistrujte sa tu  [registrácia]. [prihlásenie]
Zabavte sa!

Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Access denied for user 'x-techsk-global'@'localhost' (using password: YES) in /home/ftp/sport4you.sk/www/connect.php on line 15
Nemožno pripojiť databazu v adminconnect.

/clanok/62

Error:

Query:

26 April 2024, 19:12